23 Nisan´da Okul Yönetimine Geçen Küçük Müdürlerimiz

23 Nisan´da Okul Yönetimine Geçen Küçük Müdürlerimiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Okul yönetimi bir günlüğüne öğrencilerimize devredilmiştir. Gelecekte bizim yerimize geçecek çocuklarımızın çok başarılı olmaları dileğiyle. 

24.04.2024 65

23 Nisan Müdürümüz Besna SOYÜRÜN'ün Konuşması: 

Sevgili öğrenciler, değerli Öğretmen arkadaşlarım, kıymetli veliler. 

Bugün burada toplanmamızın nedeni Atatürk!´ün bu güzel Nisan gününde Türkiye Büyük Millet Meclisini açması ve bu günü bayram olarak çocuklara armağan etmesinin 99. yıl dönümü. Gelecek sizin elinizde çocuklar. 

Okuldan beklentileriyle ilgili öğrencilerin bahçede,koridorlarda ve dışarda koşturmamaları gerektiğini ifade eden müdürümüz öğretmenlere karşı saygısızlık yapan öğrencilerin bu davranışlarından vazgeçmelerini ayrıca kapı çalınmadan sınıfa girilmemesi konusunda düşüncelerini ifade etti. Okul bahçesine ilave fidanlar dikilmesinin faydalı olacağını belirten müdürümüz okulumuzun temizliğinin yeterli olduğunu ancak birtakım öğrencilerin lavabo kullanımının kötü olduğu nedeniyle uyarılmaları gerektiğini, her wc de sabunluk olmasını istediğini ifade etti.

Müstakbel müdüre adayımız Besna SOYÜRÜN konuşmasını tamamladıktan sonra görevi arkadaşı Emir SİNİM'e devretmiştir. Makam koltuğunu devralan Emir SİNİM yaptığı konuşmada şu sözlere değindi;

''23 Nisanı bize armağan ettiği için Atatürk’ü saygıyla sevgiyle anıyorum.  Atatürk’ün bize en büyük mirası Türkiye Cumhuriyetidir. O’na sahip çıkacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dünyada sadece çocuk bayramı olan ülke bizim ülkemiz. Bunun için çok gurur duyuyorum.Bunu yanısıra okulda birtakım değişiklikler yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Mesela okulumuza yeni bir temizlik personeli almalıyız. Okuldaki sıraları değiştirmeliyiz. Masalar çizip kırılıyor.  Öğrenciler öğretmenlere karşı saygılı olmalıdır.  Lavaboların temiz tutulması ve yemek yenilmemesi gerekir. Sınıflarda rutin kontrollerin gerçekleştirilmesi, nöbetçi öğrencilerin görevini düzgünce icra edip bu sayede kimsenin kişisel eşyasının çalınmaması önemlidir. Ayrıca okul bahçesinde yer alan kapalı futbol sahamızın zemini betonarme olduğu için düşmelerde bacağımızı, dizimizi kanatabiliyoruz. Bu zeminin çimlendirilmesi gerekiyor. Öğrencilerin sınıfa top getirmemesi gerekir. Bu tür durumlarda okul rehber öğretmenine davranışları nedeniyle sevk edilmeliler.'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Okul müdürümüz Sayın Hikmet ASLAN konuşmasında; “ Ben de 23 Nisan çocuk bayramınızı kutluyorum. 104. Yıl dönümünde, çocuklarımızın bir bayramı olması ülkemizin bir zenginliğidir. Sizlere Atatürk’ün ve Cumhuriyeti kuranların aslında bir güveni bu.  Sizlere emanet ediyoruz ülkeyi. Tabi sizler bugün ilkokulda ortaokulda okuyorsunuz ama yarın büyüyeceksiniz üniversiteyi  bitirip buralarda sizler oturacaksınız. Değişik mesleklerde ve alanlarda, Kaymakam olarak, Vali olarak, doktor, öğretmen, özel sektörde ticarette sizler ülkeyi alıp daha ileriye götüreceksiniz. Cumhuriyeti kuranlarda zaten ülkeyi gençlere, çocuklarımıza  emanet ediyor.   Bizde sizlerle başarılarınızla gurur duyuyoruz. İnşallah ilimizi ve ülkemizi daha ileriye sizler taşıyacaksınız. Başarılarınızın devamını diliyorum. ”  ifadelerinde bulundu.Program sonrası okul müdürümüz Sayın Hikmet ASLAN, Temsili öğrencilere çeşitli hediyeler verip, günün anısına fotoğraf çektirdi.

 

24-04-202424-04-2024